Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0740 211 661

Ce trebuie să știi despre boala Parodontală

boala parodontala, parodontoza, cmi dr cruceru anda

 

Dacă ați ajuns până aici înseamna că sunteți interesați de subiectul bolii gingivale, iar noi suntem pregătiți să vă dam toate informațiile necesare, astfel încât să vă faceți o imagine clară, de ansamblu despre acest subiect atât de delicat.

 

Boala parodontală este o afecțiune severă care poate apărea la nivelul gingiilor și al oaselor maxilar, baza susținerii danturii. Dacă este lăsată netratată, parodontita poate duce la pierderea, irecuperabilă, a dinților.

 

În aceste rânduri, vom discuta despre aspectele cheie pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vine vorba de boala parodontală. Vom aborda subiecte precum factorii de risc, simptomele și opțiunile de tratament. Sperăm că aceste informații vă ajută să luați decizii bine calculate cu privire la sănătatea orală.

 

Factorii de risc care conduc la Parodontoză:

 • Prezența unei boli cronice (cum ar fi diabetul)
 • Igiena orală precară
 • Tartru care nu este îndepărtat la timp prin detartraj
 • Fumatul excesiv este un factor de risc
 • Ereditatea bolii (moștenirea acesteia din familie)

 

Pungile parodontale

 

Dacă un pacient decide să treacă pragul medicului stomatolog în stadiile avansate ale bolii parodontale, este aproape sigur că va avea pungi parodontale. Acest lucru indică faptul că osul s-a retras, iar între dinte și gingie, există un gol în care placa bacteriană, adică resturile alimentare amestecate cu salivă, se acumulează și provoacă sângerare, oferind un mediu propice pentru dezvoltarea bolii.

 

Prevenirea bolii parodontale:

 • O igienă orală adecvată
 • Folosirea corectă a produselor de igienă orală
 • Folosirea produselor adecvate de îngrijire orală în funcție de necesitățile fiecărei dentații
 • Vizita regulată la medicul dentist (la 6 luni)
 • Efectuarea regulată (la 6 luni) a unor detartraje profesionale
 • Folosirea dușului bucal
 • Folosirea aței dentare
 • Reducerea tutunului

 

Exista vreo diferență între persoanele de sex opus?

Deși nu există distincții semnificative între sexe, există anumite particularități. Persoanele de sex feminin care au trecut de menopauză au prezentat o rată crescută de resorbți gingivală. Cu toate acestea, parodontita este des răspândită și la sexul opus, fiind fumători mai înrăiți.

 

Tratarea parodontozei

 

Nu există o rețetă standard prescrisă pe care pacienții să-o urmeze dar există diferite remedii în funcție de cât de avansată este retracția gingivală.

 

Un prim pas este efectuare unei radiografi pentru a evalua nivelul osului maxilar și, dacă este necesar, monitorizăm evoluția bolii la fiecare trei luni.

 

Tot în timpul primei vizite, oferim informații despre igiena orală și despre cum să folosiți periuța și restul produselor de igienă dentară.

 

Sugerăm ca de îngrijirea orală să se ocupe un parodontolog specializat, care să facă detartrajul subgingival. Acesta este mai avansat decât detartrajul de suprafață, deoarece include îndepărtarea depozitelor de tartru de sub gingii, depuneri care irită gingia, iar în timp duce la retragerea ei.

 

Dacă te confrunți cu probleme parodontale și îți dorești un zâmbet sănătos, te așteptâm în cabinetul nostru stomatologic din București pentru o programare cu medicii specializați pe acestă ramură stomatologică, astfel încât să stabilim împreuna planul de tratament personalizat.

 

 

Programează-te pentru o consultație la CMI Dr. Cruceru Anda!

 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.