Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0740 211 661

Ce este un implant dentar?

Cabinet stomatologic Dr. Anda Cruceru

Implantul dentar este un înlocuitorul artificial al rădăcinii dintelui natural pierdut.

 

Având forma unui şurub, acesta care se ancorează în os la nivelul alveolei dintelui lipsă.

 

Rolul unui implant dentar este de a susţine o coroană artificială, o punte sau fixarea unei proteze dentare.

 

Implanturile dentare sunt realizate din materiale puternice (titan) care se integrează eficient în ţesutul osos.

implant dentar bucresti, dinti lipsa, cabinet stomatologic anda cruceru

Odată cu pierderea unuia sau mai multor dinți, sunt afectate:

 • Cavitatea orală

Atât zâmbetul, cât și poziţia dinţilor au de suferit odată cu pierdea unui dinte.

 • Maxilarul

Osul se degradează, are loc pierderea osoasă din cauza spațiului gol lăsat în urma dintelui pierdut. De asemenea, masticația se realizează mai dificil, ceea ce poate duce și la anumite probleme digestive.

 • Fizionomia

Lipsa dinților afectează foarte mult fizionomia feței, deoarece obrajii tind să se retragă în interior, acest lucru dând un aspect de îmbătânire chiar și persoanelor tinere.

 • Viaţa socială

Lipsa dinților afectează fonetica, ceea ce înseamnă că în anumite cazuri suntele nu vor mai fi pronunțate corect, cauzând scăderea stimei de sine.

 

De asemenea, având în vedere că masticația este afectată, persoanele care prezintă dinți lipsă nu se vor mai simți în largul lor cu prietenii sau cunoștințe, ceea ce afectează viața socială.

implant dentar bucuresti, dinti lipsa, cabinet stomatologic anda cruceru, implant dentar beneficii

Ai unul sau mai mulți dinți lipsă? Vino la o consultație!

Avantajele unui implant dentar

 • Implantul dentar imită foarte bine un dinte natural

Ceea ce implantul dentar urmărește este preluarea tuturor funcțiilor dintelui. Tocmai de aceea, implantul dentar arată, se simte și funcționeză exact precum un dinte natural, indiferent că vorbim despre o coroană, proteză sau punte dentară.

 

 • Îngrijit corespunzător, implantul dentar are o durată de viață foarte mare

Atât calitatea implantului, cât și igiena oferiă de către pacient acestuia, pot crește semnificativ durata de viață a unui implant. Controlul regulat la medicul stomatology este foarte important deoarece în cadrul unei consultații se poate vedea exact stadiul implantului dentar odată cu trecerea timpului.

 

 • Implantul dentar readuce echilibrur danturii

Lipsa unui dinte afectează întreaga dantură, deoarece treptat are loc degradarea osului și a gingiei. Astfel, în timp dinții vor deveni instabili, ceea ce poate duce la complicații destul de grave.

 

 • O intervenție minim-invazivă și nedureroasă

Dacă în cazul unei punți dentare, dinții vecini, deși sănătoși, trebuie șlefuiți, acesta nu este și cazul procedurii de inserare a unui implant dentar. Pe lângă asta, intervenția este total nedureroasă și scurtă, datorită evoluției tehnologiei utilizate.

implant dentar bucuresti, dinti lipsa, implant dentar beneficii, cabinet stomatologic anda cureceru

Elementele unui implant dentar

Atunci când ne referim la implant dentar, pacientul își imaginează doar partea principală a acestuia, și anume acel șurub care se inserează în os. Însă, este important de evidențiat faptul că un implant dentar este format din 3 piese, nu doar una.

 

 • Implantul dentar propriu zis – reprezentat de piesa din titan, asemănătoare unui șurub, ce se inserează în osul maxilar sau mandibular și care are rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut.

 

 • Bont protetic – acesta este elementul de legătură dinte implant dentar și coroana dentară care urmează a fi montată.

 

 • Coroana dentară – Implantul dentar și bontul protetic înlocuiește partea din interiorul dintelui, și anume rădăcina dentară. Rolul coroanei este de a înlocui dintele pierdut la suprafață (smalțul și dentina).

implant dentar bucresti, dinti lipsa, cabinet stomatologic anda cruceru

Etapele inserarii implantului dentar

 • #1 Consultul iniţial

Cu ajutorul unor analize medicale și a unei evaluări atât a istoricului medical și dentar, medicul stomatolog va decide dacă ești un candidat corespunzător pentru pricedura implantului dentar.

 

 • #2 Adiție osoasă sau Sinus lift

În cazul în care implantul dentar va fi plasat în osul maxilarului, însă nu există suficientă masă osoasă, va fi nevoie de o intervenție numită adiție osoasă pentru a restabili volumul osos.

 

Sinus lift presupune ridicarea sinusurilor pentru arcada dentară superioară, în cazul inserării implantului în osul mandibular.

 • #3 Inserarea implantului

Implantul este inserat în os, după ce gingia este îndepărtată pentru a se crea un canal în care implantul dentar va fi poziționat.

 

 • #4 Perioada de integrare a implantului în os

După ce implantul dentar este fixat, va fi nevoie de o perioadă de așteptare în care țesutul osos va crește și îi va da implantului și mai multă stabilitate, iar noului dinte mai multă putere. Acest proces se numeșste osteointegrare și poate dura până la 6 luni.

 

 • #5 Ataşarea bontului protetic

Când procesul osteointegrării este gata, pe implant se ataşează o piesă metalică numită bont protetic, deasupra căreia se va plasa coroana ceramică, puntea sau proteza dentară ce va inlocui dintele sau dinţii lipsă.

Programează-te acum pentru o consultație!

Lasă-ți datele

și te vom contacta în cel mai scurt timp

Tehnologie modernă

Pentru că tratamentele stomatologice au nevoie de o tehnologie specială pentru a avea un rezultat garantat, cabinetul nostru folosește o tehnologie modernă

Gamă largă de tratamente

Planul tău de tratament este pe mâni bune! În cabinetul nostru efectuăm o gamă largă de tratamente stomatologice, atât pentru prevenirea afecțiunilor dentare, cât și pentru tratarea lor.

Plan de tratament personalizat

În cadrul cabinetului nostru, fiecare pacient este unic și tocmai de aceea fiecare dintre ei beneficiază de un plan de tratament personalizat, ținând cont de nevoile și dorințele tale.