Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0740 211 661

Ce este pedodonția?

Cabinet stomatologic Dr. Anda Cruceru

Pedodonția este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu prevenirea și tratarea afecțiunilor dentare pentru dentiția temporară a copiilor, dar și pentru dentiția definitivă la adolescenți.

 

Deși mulți părinți consideră că procedurile pedodonției nu sunt foarte importante, mergând după premisa că dinții de lapte vor cădea oricum, subliniem faptul că stomatologia pediatrică este extrem de importantă pentru o dentiție definitivă sănătoasă.

 

Modul în care dinții de lapte sunt tratați depinde foarte mult de cum cei definitivi vor evolua. Așadar, în cadrul cabinetului Dr. Anda Cruceru, medicul stomatolog are mereu grijă să ajute, să prevină și să sfătuiască copiii și adolescenții cu privire la o igienă orală corectă, dar și să efectueze procedurile corespunzătoare pentru a proteja cât mai bine dantura acestora de afecțiuni dentare.

dentist copii bucuresti, sigilare dentara copii bucuresti, pedodontie bucuresti, dr anda cruceru

Consultul periodic

Caria dentară netratată la timp poate distruge atât dintele de lapte, cât și pe cel permanent, chiar dacă nu a erupt încă pe arcada dentară.

 

Copiii și adolescenții trebuie tratați cu și mai multă grijă, empatie și mai ales atenție, față de pacienții adulți.

 

Aceștia au nevoie de înțelegere atunci când vine vorba de consultul stomatologic și de asemenea, este nevoie de un medic stomatolog competent și prietenos pentru a-i ajuta pe aceștia să se simtă în largul lor în cadrul cabinetului și să revină cu placere de fiecare data pentru consutațiile regulate.

 

Chiar dacă cel mic are destul de puțini dințișori pe arcadele dentare, evidențiem faptul că este important ca părintele să se prezinte împreună cu acesta la consult, deoarece stomatologul este singurul care poate analiza situația dentară a copilului.

În cadrul unui consult, medicul este atent la orice schimbare, dar mai ales poate observa afecțiunile dentare din faza incipientă, astfel încât acestea să se poată trata mai repede, mai ușor și fără alte probleme ce pot apărea ulterior.

dentist copii bucuresti, sigilare dentara copii bucuresti, pedodontie bucuresti, dr anda cruceru

Sigilarea dentară

Suprafața dintelui este expusă în mod constant plăcii bacteriene și resturilor alimentare, ceea ce poate duce la apariția cariilor.

 

Sigilarea dentară constă într-un strat protector ce se aplică pe suprafața șanțurilor și fosetelor molarilor și premolarilor pentru a-i proteja de apariția cariilor dentare.

 

Astfel, prin sigilare cariilor dentare scade, periajul este mai ușor de efectuat, iar resturile alimentare nu se vor mai depune pe suprafața dinților.

Te așteptăm împreună cu cel mic la cabinetul nostru!

dentist copii bucuresti, sigilare dentara copii bucuresti, dr anda cruceru, pedodontie bucuresti

Avantajele și dezavantajele sigilării dentare

Sigilarea dentară este recomandată a fi efectuată dinților de lapte, având în vedere că periajul dentar este destul de neglijent realizat de către cei mici, dar și dinților definitivi.

 

Avantaje

  • Procedură rapidă și nedureroasă pentru cel mic;
  • Ajută la prevenirea cariilor dentare, atât la copii, cât și la adolescenți;
  • Scade riscul problemelor dentare pentru dinții definitive;
  • Efectuată corespunzător, sigilarea dentară nu presupune niciun risc.

 

Dezavantaje

  • Singurul dezavantaj pe care îl prezintă sigilarea dentară este protecția scăzută a dintelui în momentul în care materialul sigilant se dezlipește de pe dinte, acesta nemaifiind protejat de bacterii și resturile alimentare.

dentist copii bucuresti, sigilare dentara copii bucuresti, dr anda cruceru, pedodontie bucuresti

Programează-te acum pentru o consultație!

Lasă-ți datele

și te vom contacta în cel mai scurt timp

Atmosferă relaxantă

Vizitele la stomatolog nu au fost niciodată mai ușoare și relaxante. Facem tot posibilul ca de fiecare dată cand ne vizitezi să te ajutăm să te simți cât mai bine.

Personal calificat

Ne preocupăm mereu de perecționarea echipei medicale pentru a garanta întotdeauna un rezultat perfect funcțional, durabil și estetic pentru pacienții noștri.

Igienizare și sterilizare completă

Avem întodeauna o deosebită grijă față de protocoalele ce țin de dezinfectarea și sterilizarea cabinetului, dar și a instrumentelor stomatologice. Siguranța pacienților este extrem de importantă.