Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0740 211 661

Ce este profilaxia?

Dr. Anda Cruceru Cabinet stomatoogic

Profilaxia este specializarea stomatologiei ce are în vedere prevenirea apariției cariei dentare și a afecțiunilor gingivale sau tratarea acestora încă dintr-un stadiu incipient.

 

Tratamentele profilactice sunt tratamente ieftine din punct de vedere al costului, însă foarte importante din punct de vedere al sănătății orale.

 

Pe lângă controlul regulat la medicul stomatolog (o data la 6 luni), există și alte metode de profilaxie catre mențin dantura sănătoasă.

 

Care sunt metodele profilactice menite să protejeze sănătatea orală?

cabinet stomatologic bucuresti, stomatologie bucuresti, cabinet stomatologic dr anda cruceru

Detartrajul dentar

Prima procedură profilactică, detartrajul, face parte dintr-un sistem de igienizare complet:

  • Detartraj
  • Periaj profesional
  • Air Flow

Detartrajul reprezintă procesul de îndepărtare a tartrului și a plăcii dentare folosind instrumente și aparate speciale.

 

Placa dentară este principalul factor ce duce la apariția cariei dentare și a gingivitei (primul stadiu al bolii parodontale).

 

Tartrul dentar este placa bacteriană întărită prin depunerea sărurilor de calciu (calcificare) și este de asemenea un factor periculos atât pentru gingie, cât și pentru structurile dentare.

 

Rolul detartrajului dentar este a preveni apariția afecțiunilor dentare, îndepărtând tartrul și placa bacteriană atât din zonele supragingivale, dar și subgingivale.

În cabinetul nostru, aceasta procedură profilactică se realizează cu ajutorului aparatului cu ultrasunete ce asigură o curățare eficientă, dar nedureroasă.

 

detartraj dentar bucuresti, igienizare dentara bucuresti, stomatolog bucuresti, dr anda cruceru

Periajul profesional

Periajul profesional este cea de-a doua procedură profilactică ce se efectuează în principiu după detartrajul dentar.

 

Acesta are ca scop curățarea danturii de resturile plăcii bacteriene rămase dupa efectuarea detartrajului.

 

De asemenea, cu ajutorul periajului profesional pacientul poate scăpa și de anumite pete sau colorații de pe suprafața dinților.

 

Pentru realizarea periajului profesional se folosește o pastă bogată în fluor, ce se aplică pe suprafața danturii.

Te așteptăm în cabinet pentru igienizare completă!

periaj profesional, periaj profesional bucuresti, dr anda cruceru stomatologie

Air Flow

Air Flow-ul este cea de-a treia și ultima procedură din sistemul de igienizare completă și presupune o curățare a dinților cu ajutorul unui dispozitiv special ce generează un jet de apă, aer și particule de bicarbonat de sodiu.

 

Procedura de Air Flow vine în completarea detartrajului și periajului dentar, acesta putând îndepărta  depunerile de placă dentară din zonele greu accesibile chiar și instrumentelor stomatologice.

 

Detartrajul distruge placa dentară și tartrul, periajul profesional îndepărtează resturile rămase în urma detartrajului, iar air flow-ul asigură o curățare specială a zonelor greu accesibile. Pe lângă asta, ajută la menținerea unui gust fresh în cavitatea bucală.

 

Este important de precizat ca Air Flow-ul poate masa zona și stimulează astfel circulația sanguină locală, din zona gingivală.

 

În combinație cu celelalte 2 proceduri profilactice (detartrajul și periajul profesional), această procedură susține sănătatea dentară și gingivală.

detartraj dentar bucuresti, igienizare dentara bucuresti, stomatolog bucuresti, dr anda cruceru

Sigilarea șanțurilor și fosetelor

Sigilarea șanțurilor și fosetelor este o altă procedură profilactică total nedureroasă ce urmărește blocarea depunerii plăcii bacteriene în sanșurile și fosetele molarilor și premolarilor, astfel prevenindu-se apariția cariei dentare.

 

Santurile și fosetele sunt destul de dificil de igienizat. Prin sigilare dentară are loc aplicarea unor materiale compozite fluide în interiorul acestora, astfel încât să acopere cât mai bine zonele ce sunt expuse depunerii plăcii bacteriene.

 

În principiu, metoda de sigilare dentară are loc la copiii ce prezintă dinți definitivi, însă nu există niciun impediment pentru ca această soluție să nu fie recomandată și pentru adulți.

sigilari dentare bucuresti, cabinet stomatologic dr anda cruceru, dentist

Programează-te acum pentru o consultație!

Lasă-ți datele

și te vom contacta în cel mai scurt timp

Tehnologie modernă

Pentru că tratamentele stomatologice au nevoie de o tehnologie specială pentru a avea un rezultat garantat, cabinetul nostru folosește o tehnologie modernă

Atmosferă relaxantă

Vizitele la stomatolog nu au fost niciodată mai ușoare și relaxante. Facem tot posibilul ca de fiecare dată cand ne vizitezi să te ajutăm să te simți cât mai bine.

Gamă largă de tratamente

Planul tău de tratament este pe mâni bune! În cabinetul nostru efectuăm o gamă largă de tratamente stomatologice, atât pentru prevenirea afecțiunilor dentare, cât și pentru tratarea lor.